Balans och ego

Som coach på Mowhiti arbetar jag mycket med att hitta balans. Balans är något som låter både enkelt och svårt på samma gång. Om man tänker på en person som dansar på lina så har dessa tränat i många år för att ha balansen, smidigheten och styrkan för att kunna utföra sina konster.

I vårt vardagsliv så förväntas vi bara kunna göra våra konster i vardagslivet utan att tänka på att man faktiskt behöver träna på balans, styrka och smidighet. Och eftersom vi oftast förväntas oss att vi ska kunna allt så har vi vare sig säkerhetslina eller skyddsnät och då gör det ont att dråsa i backen. Har vi tur har vi inte fäst linan för högt i alla fall.

Så mitt bästa tips är att våga vara snäll mot dig själv. Var inte rädd för att träna på att behålla balansen och var medveten att du faktiskt behöver en mental styrka, smidighet och balans för att orka med vardagen med.

Jag vet att jag skrev utifrån att man ska göra det för sig själv. Men då kan man ju tycka att det låter ju ego. ⁣

Men vet du vad. Det är dags att sluta vara så j**la rädda för att vara ego. Om man inte tar hand om sig själv först så kan man inte stötta och hjälpa andra. Om man inte ser till att sköta om sig själv så blir man i slut ingen rolig människa. ⁣

Så dags att börja vara ego!⁣ Glöm inte heller att styrka är att visa sin skörhet.

Men vad hände nu?

Det undrar jag med! Men en kväll satt mannen i mitt liv och kläckte ur sig en så himla bra idé. Jag har ju en kort startsträcka på att realisera saker och eftersom jag redan har ett företag så kan vi ju bara köra. Det enda är att jag väntar på att få fler SNI-koder godkänt. Innan dess vill jag inte börja lägga upp saker till försäljning.

Men nog om det. Den eminenta idén min man fick är att sälja importerade smycken, kläder, bikinis, skor, sandaler, konst och annat handarbete från Brasilien. Så jäkla kul! Och så himla roligt att få börja leta hantverksprodukter att få dela med till er.

Jag tar tacksamt emot vilka önskemål ni har. Vad skulle just du vilja se att det fanns att köpa från vår butik. Finns det något annat speciellt du önskar?

Så inom kort så kommer jag börja arbeta med hemsidan. Jag ska bara lite först.

En vanlig dag

Sedan min man klev in i mitt liv med stora steg så fick jag två bonusbarn på köpet. Barnen var ganska små så jag har numer varit en del av deras liv under halva deras uppväxt. Att få barn på det här sättet skapar enormt mycket känslor. Jag har känt och funderat. Jag har litet mitt hår. Jag har skrattat och gråtit. Jag har vart förtvivlad många gånger med. Men som sagt. Barnen har ju valt mig ännu mindre än vad jag valt dom. Denna veckan är det sportlov. Eftersom barnen ville vara fritidslediga så har dom fått vara det. Eftersom mitt vardagsjobb är tillåtande på ett sätt så har jag mestadels jobbat hemifrån hela veckan. Det har inneburit att barnen och och jag haft dagarna för oss själva. Barnen har varit med mig på jobbet och vi har försökt hitta på saker som jag vet att de gillar. Så idag har jag fått träna på mindfullness i att vara på ett lekland.

Så vart vill jag komma med detta. Så som jag trodde att mina dagar skulle vara när jag var yngre så blev det inte. Men innebär det då att det är sämre än vad jag trodde? Absolut inte. På ett annat sätt är det bättre och det är på ett sätt jag inte i min vildaste fantasi skulle tro att det kunde vara.

Kontentan är: var inte rädd för att drömma. Men bli inte för besviken ifall det inte blivit som du drömt. Det kanske tillochmed är bättre än vad du någonsin skulle kunna föreställa dig.

Hej bloggen!

Det var länge sedan! Rättare sagt, det är ett år och 2 månade sedan jag skrev. Jag har börjat uppskatta mer och mer att skriva och jag är aktiv på Instagram där jag skriver ofta. Jag älskar att skriva tillsammans med att hitta en bild som speglar känslorna i inläggen. Men jag har inte mäktat med att blogga faktiskt. Men nu känner jag lust att skriva igen. Jag känner lust att ni kan få vara med i min vardag och med mina funderingar.

Vad har hänt då under 2018? Jag kan ju summera vad som hände.

2017 arbetade jag mycket. Det gjorde jag 2018 med men på ett annat sätt. 2017 var jag mycket i Gent. (Otroligt fin stad, åk dit om du har möjlighet). Januari började med en rivstart och vi gifte oss. Hela februari var vi Brasilien. Mars trodde jag skulle vara lugn, mitt Volvo-jobb tog väldigt mycket tid. Volvo-jobbet tog väldigt mycket tid hela 2018. Sjuk mycket tid faktiskt. I mars blev jag även Volvo-anställd. Abril började bra. Det fina vädret började och vi var ute mycket efter jobbet. Men i april fick jag även reda på att min morfar var dödssjuk. I maj dog han. Juni bjöd på begravning och ett ljuvligt sommarväder. Juli bjöd på en ljuvlig semester och att jag blev ordentligt firad på min födelsedag. Augusti, september, oktober och november bestod mest av att jag pluggade. Nu har jag bestämt mig för att jag ska lära mig portugisiska på riktigt. December var en trött månad och vi firade med en vecka på Madeira för att jag skulle få träna på portugisiskan. Det gick sådär. De pratade hellre engelska med mig.

Så 2018 var ett år av både sorg och glädje.

En annan sorts kärlek

Oftast när vi pratar kärlek tänker vi på den mellan två partners. Eller möjligen den mellan förälder och barn. Men det finns en kärlek som vi inte pratar om så ofta och det är kärleken som finns mellan vänner. Sina vänskapsrelationer är något som ger en extra krydda. Det är något som alltid ska ge båda parter energi. En vänskapsrelation kan vara lika destruktiv som vilken annan relation. Att bryta upp från en vänskap kan vara lika jobbigt och sorgligt som vilket annat uppbrott. Men ibland behöver man bryta upp för att fortsätta att växa.
En bra vänskapsrelation är en relation där båda parter får lika stort utrymme. Man växlar om att få ta plats men att växla är aldrig på bekostnad av varandra. Det är en kravlös relation där man ger varandra trygghet att få vara precis den personen man är och det är ok. Man har tillåtelse att få visa alla sina sidor och känslor. Man kan skratta och gråta. Man vet om att man finns där för varandra i vått och tort.
En riktigt bra vänskapsrelation är helt krav- och prestationslös men samtidigt alltid tillförlitligt. Man vet att ens vänner alltid finns där även om man kanske inte svarar varandra direkt. (Det blir extra tydligt när en av ens vänner bor på andra sidan jordklotet). Ens vänner är som ens familj. De finns där i vått och torrt. Man har lika lätt för att skratta och gråta i varandras sällskap.

 

Vilka olika sorters kärlek tänker du att det finns?

You’re not lost, you’re here

Detta var namnet på en restaurang jag gick förbi i Gent och jag verkligen älskar namnet. Det fick mig att börja tänka.
Klart som tusan att man inte är borta är man är på plats. Du är oftast precis där du ska vara just när du ska vara där. Ibland kanske man inte alltid förstår varför man är just precis är där man är, man kanske inte ens vill vara där. Men man är där man är av en anledning. Du har något du ska lära dig av situationen eller platsen som du är på. Att vara på en plats kan ju innebära två olika saker. Antingen är du på en plats och älskar att du är där eller så är du på en plats och längtar till en annan plats. Om du är på din rätta plats så har du väldens bästa morot för att se till att få stanna kvar på din plats. Längtar du bort så har du med världens bästa morot att få söka dig till nya platser för att hitta din plats. Du får ge dig ut på upptäcktsfärd. Glöm bara inte att stanna upp och reflektera över lärdomarna du fått på vägen.

Vad tänker du på när jag sägar: You’re not, lost you’re here

Framgångsrik

Att vara framgångsrik kan man ha många åsikter om. Man kan tolka in mycket i ordet framgångsrik. Ibland tolkar man in status i ordet framgångsrik. Att du kan mäta på hur framgångsrik du är utifrån vilken titel du har i ditt jobb, det kan vara att visa upp att du bor i ett område som ger status. Det kan vara vilket bilmärke du kör. Det kan vara att du visar upp att du har pengar. Kortfattat, du visar upp en status utifrån materiella föremål. Men har du tänkt på att framgångsrik inte är kopplat till din materiella status eller din jobbtitel. Det innefattar så mycket mer. Att vara framgångsrik för mig att vara sann mot sig själv. Att man lever ett liv som går i linje med dina behov och drömmar. Det är helt ok att drömma om en fin bil eller en lyxig bostad eller för den delen att ha den. Men skillnaden är när du jagar dessa saker när du strävar efter detta för du anser att du behöver bekräftelsen från andra. Du kan även vara framgångsrik om du lever ett liv där du inte gör något alls för det är det som du drömmer om. Så att vara framgångsrik är ingen man kan mäta och jämföra sig med andra om. Att vara framgångsrik är att vara sann mot sig själv. Att leva ett liv utifrån sina egna behov och drömmar.

Framgångsrik kam man endast mäta genom sin egen tillfredsställelse och hur nöjd man är med sig själv.

När jag började skriva detta inlägg inser jag att jag har mycket att arbeta med mig själv om min egen värdering om att vara framgångsrik. Jag inser att jag som norm tänker att bostadsyta, yrkesval och inkomst bedömer om du är framgångsrik eller inte. Sedan så lägger jag inte så stor vikt vad andra väljer så länge de är nöjda med sina val. Men jag styrs själv av dessa saker för att bedöma min egen framgång istället för att se min egen framgång i de val jag gör som är bra för mig själv.
Vad är framgångsrik för dig?

Vintermörker

Nu är det som mörkast ute. Här i Göteborg har det regnat ganska mycket med vilket också påverkar mörkret till att det uppfattas som ännu mörkare. Men vad händer då när det är så här mörkt? Vi är ju olika på hur känsliga vi är för mörker. Så när mörkret lägger sig så kan vi bli vinterdeppiga. En del personer solar i solarium, andra käkar D-vitamin och en del åker på solresor.
Jag vill göra allt, nästan, jag solar inte, men det jag gör är annat. Det finns vissa saker som mörkret uppmuntrar och det är återhämtning. Så jag älskar mörkret för det verkligen uppmuntrar till återhämtning. Och du kan alltid välja hur du ska se på mörkret. Antingen tycker du lite synd om dig som bor här i mörka norden eller så ser du möjligheten över att du bor här. Jag väljer att se på mörkret som min vän.
Återhämtning innebär att jag tänder levande ljus när jag är i köket. Jag älskar att mörkret ger en naturlig paus och uppmuntrar till att vara hemma och umgås, kolla på film och bara vara. Att vila ger energi. Men lika väl som att man vilar sig till energi så kan man också aktivera till sig energi. Eftersom jag sitter inomhus om dagarna är det oftast mörkt både när jag går och kommer hem från jobbet. På helgen försöker jag då göra saker som innebär att jag kan vara utomhus. Det kan vara en promenad, det kan vara en fika på ett favoritkafé vid ett stort fönster eller något annat som ger både rörelse och energi. Sedan kommer advent och man kan pynta och tända ännu mer lampor vilket ger ännu mer ljus och avslappning.

Vad tycker du om vintermörkret?

Irriterad

Vi har ju alla känslor, oftast lägger vi en stor värdering på vilka känslor som är bra och dåliga. Men alla känslor har tillåtelse att få finnas. Idag tänkte jag skriva om irritation. Irritation är definitivt en känsla som anses vara obra.
Men när du är irriterad så har du en signal på at något inte är som det ska. Din irritation är ett tecken på något. Oftast är det något som gnager dig och inte känns bra. Man kan se irritation som skoskav. Du får skoskav för att skon inte passar och att man försökt anpassa något unikt efter något som är standardiserat. På samma sätt fungerar irritation. Du blir irriterad för det är något som inte passar och man kanske försökt anpassa sin egen unika personlighet till något som skall passa alla. Irritation är ett tecken på att något skaver. Sedan gäller det att lista ut vad det är som skaver. Irritationen kan komma från många olika källor. Första steget är att kolla på sina egna basbehov. Är du hungrig? Brukar du slarva med kosten? Eller är du trött? Du kanske slarvar med din sömn? Eller har du inte rört på dig som du behöver göra? Om alla dessa rutor på din checklista är ikryssade så är det att gå vidare i detektivarbetet. Är du stressad? Har du för mycket att göra på jobbet? Får du inte det utrymmet du behöver hemma?
När du kommit på vad det är som gör att du är irriterad. Gör något åt det. Lägg inte på ett plåster bara. Återigen tänk som med skoskavet, vissa skor kommer aldrig att passa dina fötter, släng dessa skor istället för att konstant ha ont.

När du är irriterad, vad saknar du då?

Vänner

Har ni tänkt på hur viktigt det är med vänner. Vänner kommer i alla olika former och de kan komma och gå genom ens liv. Och bara för man föddes och växte upp på ett ställe är det inte samma sak som att man automatiskt måste vara vänner. Då är man bekanta snarare. Och man kan ha väldigt roligt tillsammans med bekanta också.

Men vad kännetecknar en vän? För mig är det en person som man alltid har något att prata om. Att man kan skratta och gråta i varandras sällskap. Att man alltid är trygg att säga vad man tycker och tänker. Att man ibland inte alltid ens behöver prata utan det räcker med att just vara. En vän är en person som alltid stöttar och utmanar. Man kanske inte alltid är överens men man respekterar alltid varandras åsikter.

Några av mina bästa vänner är personer som korsat mina vägar på senare år. Vi har inte känt varandra länge om man tänker i tid men på ett djupare plan så vet jag att vi finns där för varandra oavsett. Varje samtal gör att vi växer. Och dessutom kan man avgör sinnesstämningen på varandra på bara ett hej i text. Kopplingen mellan oss är stark.

Vad är vänskap för dig?

Slut på innehåll

Inga fler sidor att ladda

Stäng meny