Ett nytt kapitel

Det är inte första gången jag säger det. Men det är inte det sista nya kapitlet heller. Sånt är livet. Vill och vågar man skapar man nya kapitel i sin livsbok med jämna mellanrum. Jag gör det definitivt. Ibland vare sig vill eller vågar jag men måste. Och då följer jag flödet och har tillit till processen.

Just där är jag nu. i hela mitt liv har jag varit intresserad och livrädd för allt spirituellt. Men nu känns tiden redo att börja utforska den sidan. Jag står stolt upp för titeln att jag är en aspirerande häxa. Att jag ser och känner in många saker innan de händer och ofta har min känsla rätt. Det är läskigt och coolt.
Nu ska jag hålla kvar vid denna kunskapen ännu mer.

Vad ska du utforska?

Rädslor

Har ni tänkt på hur lätt det är att låta rädslorna styra? Ibland är våra rädslor rationella och har en anledning. Om vi tänker på vår evolution så är det logiskt att vi är rädd för ormar, höjder, björnar etc som var ett hot för vår överlevnad.
Idag är samma rädslor irrationella. Bor man i en storstad behöver man ju inte lida av björnskräck. Det är få björnar i t ex centrala Göteborg…

Men eftersom våra hjärnor kanske ute är tillräckligt stimulerade eller uttröttade i vår kamp för överlevnad så konstruerar vi ofta våra rädslor. Och vi skapar oss ett liv där vi oftast hamnar mitt i vår rädsla. Vi attraherar oss till de vi är mest rädda för.
Om du är rädd för att bli övergiven är det en stor sannolikhet att du faktiskt blir övergiven bara för du antingen gör allt för att kompensera din rädsla och kväver din omgivning. Eller så stöter du bort alla för att slippa bli övergiven. Har du stött bort alla så finns det ju ingen som kan överge dig. Logiskt ologiskt va!

Så vad är det bästa vi kan göra? Jo utmana din rädsla. Se vad din rädsla säger dig. Våga gå in i rädslan och se informationen som finns där.

Att bygga broar!

Idag skrev jag ett inlägg på instagram och jag tänkte fortsätta utveckla det jag skrev där om att bygga broar. För oftast när vi pratar om brobyggare så pratar vi om att bygga broar mellan människor. Men har du tänkt på att du faktiskt är din egen brobyggare i ditt liv.

Nästan allt vi gör i vårt liv är att just att bygga broar. Du bygger broar mellan ditt förflutna och din framtid. Du bygger broar mellan din vardag och dina drömmar. Du bygger broar mellan dina hinder för att kunna ta dig vidare. Det mesta är helt enkelt ett enda stort brobyggeri.

För att kunna bygga hållbara broar så är det massa saker som behövs. Ska du bygga en stor bro för både bilar, cyklar och gångtrafikanter behövs armering för att ha hållfasthet, betong för att formbarhet och en robust konstruktion och stål för att ha bra räcken och skydda vägbanorna från varandra. Sedan är den en hel hög med andra saker som behövs med som belysning, vägbanemarkeringar och lite annat.

Översätter vi detta till vårt liv så är armeringen trygghet, mat och sömn. Det är vår energiinkomst som bygger vår hållfasthet. Betongen är vårt medvetande. Är vi medvetna om vårt beteende och våra reaktioner så har vi lättare att vara flexibla och vi är är tåliga för det som utsätter oss. Våra räcken är vår stödstruktur. Det är vår familj och vänner som hjälper och stöttar oss. Kom ihåg att det är du själv som väljer vilka som är din familj och vänner. Belysning och vägmanemarkeringar är de där sakerna som finns i livet som underlättar. För mig är bilen en sådan. Den är inte livsnödvändig men den underlättar mitt liv något fantastiskt mycket.

Så klura på vad du behöver för att fortsätta orka bygga broar.

Balans och ego

Som coach på Mowhiti arbetar jag mycket med att hitta balans. Balans är något som låter både enkelt och svårt på samma gång. Om man tänker på en person som dansar på lina så har dessa tränat i många år för att ha balansen, smidigheten och styrkan för att kunna utföra sina konster.

I vårt vardagsliv så förväntas vi bara kunna göra våra konster i vardagslivet utan att tänka på att man faktiskt behöver träna på balans, styrka och smidighet. Och eftersom vi oftast förväntas oss att vi ska kunna allt så har vi vare sig säkerhetslina eller skyddsnät och då gör det ont att dråsa i backen. Har vi tur har vi inte fäst linan för högt i alla fall.

Så mitt bästa tips är att våga vara snäll mot dig själv. Var inte rädd för att träna på att behålla balansen och var medveten att du faktiskt behöver en mental styrka, smidighet och balans för att orka med vardagen med.

Jag vet att jag skrev utifrån att man ska göra det för sig själv. Men då kan man ju tycka att det låter ju ego. ⁣

Men vet du vad. Det är dags att sluta vara så j**la rädda för att vara ego. Om man inte tar hand om sig själv först så kan man inte stötta och hjälpa andra. Om man inte ser till att sköta om sig själv så blir man i slut ingen rolig människa. ⁣

Så dags att börja vara ego!⁣ Glöm inte heller att styrka är att visa sin skörhet.

Men vad hände nu?

Det undrar jag med! Men en kväll satt mannen i mitt liv och kläckte ur sig en så himla bra idé. Jag har ju en kort startsträcka på att realisera saker och eftersom jag redan har ett företag så kan vi ju bara köra. Det enda är att jag väntar på att få fler SNI-koder godkänt. Innan dess vill jag inte börja lägga upp saker till försäljning.

Men nog om det. Den eminenta idén min man fick är att sälja importerade smycken, kläder, bikinis, skor, sandaler, konst och annat handarbete från Brasilien. Så jäkla kul! Och så himla roligt att få börja leta hantverksprodukter att få dela med till er.

Jag tar tacksamt emot vilka önskemål ni har. Vad skulle just du vilja se att det fanns att köpa från vår butik. Finns det något annat speciellt du önskar?

Så inom kort så kommer jag börja arbeta med hemsidan. Jag ska bara lite först.

En vanlig dag

Sedan min man klev in i mitt liv med stora steg så fick jag två bonusbarn på köpet. Barnen var ganska små så jag har numer varit en del av deras liv under halva deras uppväxt. Att få barn på det här sättet skapar enormt mycket känslor. Jag har känt och funderat. Jag har litet mitt hår. Jag har skrattat och gråtit. Jag har vart förtvivlad många gånger med. Men som sagt. Barnen har ju valt mig ännu mindre än vad jag valt dom. Denna veckan är det sportlov. Eftersom barnen ville vara fritidslediga så har dom fått vara det. Eftersom mitt vardagsjobb är tillåtande på ett sätt så har jag mestadels jobbat hemifrån hela veckan. Det har inneburit att barnen och och jag haft dagarna för oss själva. Barnen har varit med mig på jobbet och vi har försökt hitta på saker som jag vet att de gillar. Så idag har jag fått träna på mindfullness i att vara på ett lekland.

Så vart vill jag komma med detta. Så som jag trodde att mina dagar skulle vara när jag var yngre så blev det inte. Men innebär det då att det är sämre än vad jag trodde? Absolut inte. På ett annat sätt är det bättre och det är på ett sätt jag inte i min vildaste fantasi skulle tro att det kunde vara.

Kontentan är: var inte rädd för att drömma. Men bli inte för besviken ifall det inte blivit som du drömt. Det kanske tillochmed är bättre än vad du någonsin skulle kunna föreställa dig.

Hej bloggen!

Det var länge sedan! Rättare sagt, det är ett år och 2 månade sedan jag skrev. Jag har börjat uppskatta mer och mer att skriva och jag är aktiv på Instagram där jag skriver ofta. Jag älskar att skriva tillsammans med att hitta en bild som speglar känslorna i inläggen. Men jag har inte mäktat med att blogga faktiskt. Men nu känner jag lust att skriva igen. Jag känner lust att ni kan få vara med i min vardag och med mina funderingar.

Vad har hänt då under 2018? Jag kan ju summera vad som hände.

2017 arbetade jag mycket. Det gjorde jag 2018 med men på ett annat sätt. 2017 var jag mycket i Gent. (Otroligt fin stad, åk dit om du har möjlighet). Januari började med en rivstart och vi gifte oss. Hela februari var vi Brasilien. Mars trodde jag skulle vara lugn, mitt Volvo-jobb tog väldigt mycket tid. Volvo-jobbet tog väldigt mycket tid hela 2018. Sjuk mycket tid faktiskt. I mars blev jag även Volvo-anställd. Abril började bra. Det fina vädret började och vi var ute mycket efter jobbet. Men i april fick jag även reda på att min morfar var dödssjuk. I maj dog han. Juni bjöd på begravning och ett ljuvligt sommarväder. Juli bjöd på en ljuvlig semester och att jag blev ordentligt firad på min födelsedag. Augusti, september, oktober och november bestod mest av att jag pluggade. Nu har jag bestämt mig för att jag ska lära mig portugisiska på riktigt. December var en trött månad och vi firade med en vecka på Madeira för att jag skulle få träna på portugisiskan. Det gick sådär. De pratade hellre engelska med mig.

Så 2018 var ett år av både sorg och glädje.

En annan sorts kärlek

Oftast när vi pratar kärlek tänker vi på den mellan två partners. Eller möjligen den mellan förälder och barn. Men det finns en kärlek som vi inte pratar om så ofta och det är kärleken som finns mellan vänner. Sina vänskapsrelationer är något som ger en extra krydda. Det är något som alltid ska ge båda parter energi. En vänskapsrelation kan vara lika destruktiv som vilken annan relation. Att bryta upp från en vänskap kan vara lika jobbigt och sorgligt som vilket annat uppbrott. Men ibland behöver man bryta upp för att fortsätta att växa.
En bra vänskapsrelation är en relation där båda parter får lika stort utrymme. Man växlar om att få ta plats men att växla är aldrig på bekostnad av varandra. Det är en kravlös relation där man ger varandra trygghet att få vara precis den personen man är och det är ok. Man har tillåtelse att få visa alla sina sidor och känslor. Man kan skratta och gråta. Man vet om att man finns där för varandra i vått och tort.
En riktigt bra vänskapsrelation är helt krav- och prestationslös men samtidigt alltid tillförlitligt. Man vet att ens vänner alltid finns där även om man kanske inte svarar varandra direkt. (Det blir extra tydligt när en av ens vänner bor på andra sidan jordklotet). Ens vänner är som ens familj. De finns där i vått och torrt. Man har lika lätt för att skratta och gråta i varandras sällskap.

 

Vilka olika sorters kärlek tänker du att det finns?

You’re not lost, you’re here

Detta var namnet på en restaurang jag gick förbi i Gent och jag verkligen älskar namnet. Det fick mig att börja tänka.
Klart som tusan att man inte är borta är man är på plats. Du är oftast precis där du ska vara just när du ska vara där. Ibland kanske man inte alltid förstår varför man är just precis är där man är, man kanske inte ens vill vara där. Men man är där man är av en anledning. Du har något du ska lära dig av situationen eller platsen som du är på. Att vara på en plats kan ju innebära två olika saker. Antingen är du på en plats och älskar att du är där eller så är du på en plats och längtar till en annan plats. Om du är på din rätta plats så har du väldens bästa morot för att se till att få stanna kvar på din plats. Längtar du bort så har du med världens bästa morot att få söka dig till nya platser för att hitta din plats. Du får ge dig ut på upptäcktsfärd. Glöm bara inte att stanna upp och reflektera över lärdomarna du fått på vägen.

Vad tänker du på när jag sägar: You’re not, lost you’re here

Framgångsrik

Att vara framgångsrik kan man ha många åsikter om. Man kan tolka in mycket i ordet framgångsrik. Ibland tolkar man in status i ordet framgångsrik. Att du kan mäta på hur framgångsrik du är utifrån vilken titel du har i ditt jobb, det kan vara att visa upp att du bor i ett område som ger status. Det kan vara vilket bilmärke du kör. Det kan vara att du visar upp att du har pengar. Kortfattat, du visar upp en status utifrån materiella föremål. Men har du tänkt på att framgångsrik inte är kopplat till din materiella status eller din jobbtitel. Det innefattar så mycket mer. Att vara framgångsrik för mig att vara sann mot sig själv. Att man lever ett liv som går i linje med dina behov och drömmar. Det är helt ok att drömma om en fin bil eller en lyxig bostad eller för den delen att ha den. Men skillnaden är när du jagar dessa saker när du strävar efter detta för du anser att du behöver bekräftelsen från andra. Du kan även vara framgångsrik om du lever ett liv där du inte gör något alls för det är det som du drömmer om. Så att vara framgångsrik är ingen man kan mäta och jämföra sig med andra om. Att vara framgångsrik är att vara sann mot sig själv. Att leva ett liv utifrån sina egna behov och drömmar.

Framgångsrik kam man endast mäta genom sin egen tillfredsställelse och hur nöjd man är med sig själv.

När jag började skriva detta inlägg inser jag att jag har mycket att arbeta med mig själv om min egen värdering om att vara framgångsrik. Jag inser att jag som norm tänker att bostadsyta, yrkesval och inkomst bedömer om du är framgångsrik eller inte. Sedan så lägger jag inte så stor vikt vad andra väljer så länge de är nöjda med sina val. Men jag styrs själv av dessa saker för att bedöma min egen framgång istället för att se min egen framgång i de val jag gör som är bra för mig själv.
Vad är framgångsrik för dig?

Slut på innehåll

Inga fler sidor att ladda

Stäng meny
×
×

Kundvagn